Personal #1 America here I come!

Ik heb besloten om 1 keer per week een blogpost erop te zetten over my personal life. Zodat jullie een kijkje in mijn leven kunnen nemen en tips kunnen geven. Mijn eerste blogpost personal gaat over een uitwisseling naar Amerika!

Al is het misschien moeilijk voor de meeste mensen te zeggen waar ze over 3 jaar zijn, weet ik het wel! In Amerika! Ja, ik woon nu in Amsterdam en nee ik heb geen familie daar. Maar ik heb al heel mijn leven willen reizen ( mijn hele leven is tot nu toe 15 jaar, dus misschien beetje overdreven) maar helaas geen genoeg geld. Wat ik natuurlijk niet erg vind, maar naar landen zoals Canada, Indonesië en Australië zou ik zo leuk vinden als ik daar een keer naartoe zou kunnen gaan.

But back to the point. Je kan vanaf je 14 tot je 18 naar een high school gaan in Amerika, Engeland, Australië, Canada en nog veel meer. Je gaat dan weg van je normale leven hier in Nederland en gaat een jaar of halfjaar op uitwissling.  Je kan een semester gaan doen dat is een halfjaar of een hele schooljaar wat dan een jaar is. Je blijft bij een gastgezin, je kan met een broer in een gastgezin komen of twee kleinere zusjes. Je vraagt je misschien af waarom iemand een buitenlands persoon in huis zou nemen die jou niet eens kent. Sommige mensen willen hun kinderen laten leren kennen over de cultuur van het land waar je vandaan komt, andere hebben geen kinderen en vinden het wel leuk om voor een jaar een extra persoon in het huis te hebben. Super spannend of course om in een gezin te zitten die je niet eens kent, maar op een gegeven moment wen je er wel aan! Ook ben je natuurlijk in een staat beland. Het kan Texas, California, Florida of New York zijn en nog veel meer. Ook moet je daar naar school! Een echte high school met mean girls en de nerds. Ik weet niet zeker of het zo gaat zijn maar stiekem hoop ik daar eigenlijk wel op. Je gaat met de bus ( zo’n coole gele ja!) of met de fiets. Ligt eraan waar je woont dat jaar. Na school ga je buitenschoolse activiteiten doen zoals cheerleaden, schoolpaper of naar de kunstclub. Super gaaf natuurlijk allemaal! Het is best duur dus kan je een studiebeurs aanvragen. Alleen als je goede cijfers hebt en een reden waarom je een studiebeurs nodig hebt.

Ik wil het liefst naar Los Angeles of New York. Het lijkt me super gaaf en heb er zo veel zin in. Maar helaas is het pas over drie jaar..

Wil je meer informatie hierover klik dan hier! Reageer of je op een uitwissling zou willen en zo ja waarheen? Xxx Lola.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s